1983-45 6-12 noiembrie 1983

Destul de des, pe 7 noiembrie dimineaţa, Televiziunea Română transmitea în direct de la Moscova demonstratia oamenilor muncii, parada militară consacrată aniversării Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie, pe atunci Ziua naţională a Uniunii Sovietice. În cazul în care nu era zi cu program matinal (luni, miercuri sau vineri), atunci se deschidea emisia doar pentru maximum 60 de minute de transmisiune din Piaţa Roşie. Pentru anul 1983 s-a procedat altfel. Luni era ziua tradiţională de pauză a TVR (matinală, parţială sau totală). S-a translat blocul matinal de două ore de marţi pentru luni dimineaţă, între orele 9-11 cu tot cu desene animate. În acest fel s-a transmis şi defilarea de la Kremlin şi nici nu s-a depăşit media săptămânală a orelor de emisie. Tot luni emisia după-amiezei a avut o oră în plus, de la 14.00 pe ambele canale, pentru a face loc unei ore de „Seara televiziunii sovietice” .

Ziua de marţi, 8 noiembrie 1983 a rămas aşadar fără programul tradiţional dintre orele 11-13, iar seara am observat ceva interesant. Telejurnalul de la 20.00 s-a terminat mai devreme cu 5 minute pentru a face loc unei emisiuni de 5 minute dedicate Festivalului „Crizantema de aur”. E amuzant, dar o romanţă durează aproape 5 minute, aşa că pare ridicolă această modificare. Iar „Actualitatea în economie” a fost înlocuită cu „Ancheta Tv”.

Şi, la final, un Necrolog din Scânteia, 12 noiembrie 1983. După 23 august 1944, „Valter Roman a îndeplinit munci de răspundere pe linie de partid şi de stat, aducându-şi contribuţia la înfăptuirea politicii partidului, la transformările revoluţionare ce au avut loc în patria noastră.”
Pentru fiul său, Petre Roman, modificăm doar data, 22 decembrie 1989, restul textului rămâne valabil.1983-11-11 Valter Roman1983-11-06 Coperta 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s